Legfrissebb hírek

Párterápia Budapesten és Szigetszentmiklóson

Budapesti praxisom után már Szigetszentmiklós központjában is elérhető magánrendelésem.

Bejelentkezés: +36 30 374 7495

_________________

Új cikkekkel bővült az oldal!

  • Unod, hogy a pasik folyton prédának tekintenek? Netán komoly kapcsolatra vágysz, mégis egyéjszakás kalandokba sodródsz? 
  • Bosszant, ha a Kedvesed más nőket is megnéz? 
  • Pénzügyi gondok terhelik a kapcsolatotokat? 
  • Ötleteket keresel, hogy mivel lephetnéd meg Kedvesed Valentin napkor?
  • Netán egyszerűen csak rátok fér egy kis "tavaszi nagytakarítás"? 

Az "Írásaim" rovatban hasznos tanácsokat találhattok, amelyek segíthetnek a párkapcsolati problémák megoldásában.

Kapcsolat
an image
Budapesten:

A belvárosban rendelek.

Szigetszentmiklóson:

Szigetszentmiklós központjában is elérhető magánrendelésem.

_________________

Bejelentkezés:
+36 30 374 7495
e-mail:
geistk@freemail.huRomantikus kapcsolatra vágysz? Apró gesztusokkal és egy kis odafigyeléssel romantikát teremthetsz párkapcsolatodban. Nem csak a Te elégedettséged fokozódik, Kedvesed is hálás lesz!


Elgondolkodtál már azon, hogy egy párkapcsolat mindennapjaiban apró dolgok is mennyire számítanak? Ugyanúgy, ahogy egy rosszul kimondott szó, félreértett mozdulat, viszályt szíthat, látszólag apró gesztusokkal, odafigyeléssel fokozhatjátok az egymás iránti jó érzéseket, romantikát a kapcsolatban.

Ideális esetben, az érzelmek kifejezésére való képesség s az erre való nyitottság gyermekkori családunkban szerzett tapasztalatainkon alapul. Másrészt, személyiségjellemző is, hogy milyen mértékben vagyunk képesek érzelmeinket kimutatni s milyen az intimitásra, meghittségre való igényünk.

Bizonyos határok között azonban a romantikára való hajlam, az érzelmek kifejezésének módja fejleszthető, alakítható. Egy apró érintés, spontán dicséret vagy bók, apró ajándék vagy összekacsintás szinte hihetetlen mértékben erősíti a kapcsolatot, az egymás iránti jó érzéseket, romantikát, szenvedélyt.

Gyakran az elégedettség és boldogság apró dolgokon múlik!
Mondd Neki, hogy szereted!
Sok nő a szavakból ért igazán, ám a férfiak számára is jólesik egy gyengéd szó. Nem kell állandóan ömlengeni, mégis fokozza a romantikus légkört, ha szavakba öntöd érzéseidet.
Mondd ki néha: “szeretlek” vagy “jó, hogy velem vagy”.

Valentin napi tipp: Saját készítésű és szövegezésű üdvözlőlappal add Kedvesed tudtára érzéseidet és azt, mennyire különleges számodra!
Gyengéden érintsd meg!
Az apró, meghitt érintések sokat jelentenek. Kedvesed vállának megsimítása, combjának megérintése, séta kéz a kézben, meleg, meghitt érzésekkel töltenek el mindkettőtöket. Az intim érintések a hétköznapok során, sokak számára még a szexualitásnál is jelentősebbek, illetve a szenvedélyes szeretkezés ígéretét hordozzák.

Valentin napi tipp: Induljatok romantikus sétára, kéz a kézben.
Dicsérd meg Kedvesed!
Mindenkinek jólesik az elismerés, dicséret. Jó hallani, hogy párod értékel, különleges és fontos vagy a számára. A dicséretek erősítik az egymás iránti elköteleződést és romantikát.

Valentin napi tipp: Mondd el párodnak, mitől különleges a számodra, mit értékelsz benne…akár szerelmes levelet is írhatsz!
Engedd Őt közel!
Kétségtelen, hogy mindenkinek szüksége van személyes térre és fontos, hogy partnerünktől független, saját életünk is legyen, mégis a napi eseményeken, szervezni valókon és bosszúságokon túl, fontosak a meghitt, romantikus beszélgetések. Oszd meg gondolataidat, örömeidet, vágyaidat és titkaid egy részét.

Valentin napi tipp: Meséljetek egymásnak kölcsönösen pl. a gyermekkori vagy iskolai élményekről.
Figyelj rá!
Figyeljetek oda egymásra, legyen szó hétköznapi örömökről vagy veszteségekről. Bármi ér a mindennapok során, sokat számít Kedvesed jelenléte, figyelme. A partner odafigyelését a ránk szegeződő tekintetből, odafordulásból érzékeljük. Tehát a bekapcsolt számítógépet, mobiltelefont felejtsd el ilyenkor.

Valentin napi tipp: Kapcsold ki a TV-t, számítógépet! Kedvesed nem a “hátadnak” beszél. Tanuljatok meg egymás felé fordulva, egymásra tekintve beszélgetni.
Lepd meg őt valamivel!
Közhely, de igazság, hogy az apró, személyre szabott figyelmességek mindig értékesebbek. Ebből érzi párod, hogy öröme fontos neked.

Valentin napi tipp: Figyelj és légy ötletes! A kedvelt dalokból összeállított CD vagy a kedvenc étele elégedettséggel tölti el Kedvesed.
Fogadd el a hibáit is, ezek csupán tulajdonságok!
Az ésszerűtlen, teljesíthetetlen elvárások tönkreteszik a kapcsolatokat. A két fél kölcsönösen alkalmatlannak, értéktelennek érzi magát a teljesíthetetlen elvárásoktól és kudarc lesz számukra a kapcsolat. A hibák állandó felhánytorgatása helyett, egymás elutasítása helyett, inkább próbáljátok elkülöníteni, mi a lényeges, illetve lényegtelen, a kapcsolat szempontjából.

Valentin napi tipp: Érdemes leszokni a hibák felhánytorgatásáról, az elutasítottság érzés tönkreteszi a kapcsolatot.
Legyen időtök egymásra!
Nincs az a kötelezettség, amit időnként ne lehetne háttérbe szorítani, az együtt töltött idő kedvéért. Heti rendszerességgel gondoskodjatok a zavartalanul kettesben tölthető órákról, hiszen a romantikának teret kell teremteni a kapcsolatban.

Valentin napi tipp: Váratlanul lepd meg Kedvesed egy szabad délelőttel, hosszú hétvégével, amit zavartalanul kettesben tölthettek.
Mindennap tenni kell a kapcsolatért, romantikáért!
Mivel a kapcsolat nem valami késztermék, mely örökre tartós marad, rendszeresen ápolni kell és tenni azért, hogy mindketten elégedettek legyetek.

Valentin napi tipp: Szervezzetek olyan programot, tegyetek valami olyasmit, amiben régóta hiányt szenvedtek.
Bánj úgy Kedveseddel, ahogy azt Te magad is igényelnéd!
Az egyenlőség a kapcsolatban azt jelenti, hogy mindkét fél igényei és vágyai érvényesülnek s kölcsönösen célszerű néha engedni is, egymás javára.

Valentin napi tipp: Fokozza a romantikát, az érzelmek áramlását, ha mindketten jól érzitek magatokat a kapcsolatban. Beszéljetek igényeitekről, vágyaitokról Kedvesetekkel.