Legfrissebb hírek

Párterápia Budapesten és Szigetszentmiklóson

Budapesti praxisom után már Szigetszentmiklós központjában is elérhető magánrendelésem.

Bejelentkezés: +36 30 374 7495
_________________

VÉLEMÉNYEK - ÚJ!
_________________

Új cikkekkel bővült az oldal!

  • Unod, hogy a pasik folyton prédának tekintenek? Netán komoly kapcsolatra vágysz, mégis egyéjszakás kalandokba sodródsz? 
  • Bosszant, ha a Kedvesed más nőket is megnéz? 
  • Pénzügyi gondok terhelik a kapcsolatotokat? 
  • Ötleteket keresel, hogy mivel lephetnéd meg Kedvesed Valentin napkor?
  • Netán egyszerűen csak rátok fér egy kis "tavaszi nagytakarítás"? 

Az "Írásaim" rovatban hasznos tanácsokat találhattok, amelyek segíthetnek a párkapcsolati problémák megoldásában.

Kapcsolat
an image
Budapesten:

A belvárosban rendelek.

Szigetszentmiklóson:

Szigetszentmiklós központjában is elérhető magánrendelésem.

_________________

VÉLEMÉNYEK - ÚJ!
_________________
Bejelentkezés: +36 30 374 7495
e-mail:
geistk@freemail.hu

2016 nyarán 10 éves házasságunk, egy alapvetően évek óta testileg és lelkileg is elhidegült párkapcsolat – bár mindez a külvilág számára láthatatlan volt – került a válás szélére. Kiderült, hogy a férjem megcsalt és évek óta pornófüggő. Az első sokk után férjem megkért, hogy ne dobjunk el csak úgy annyi évet, próbáljuk meg a párterápiát. Adtam egy esélyt és felkerestük Klárát. Utólag kiderült, hogy az egyik legjobb döntés volt, amit valaha közösen hoztunk. Klára megnyugtató jelenléte, megfelelő irányba terelő, lényegre törő kérdései, iránymutatása már az első alkalommal megalapozták a bizalmunkat felé, ami a továbbiakban csak tovább erősödött. Az ő segítségével, kedvességével és hozzáértésével tudtuk előhívni a korábbi pozitív emlékeinket. Ezek a pozitív emlékek döbbentettek rá minket, hogy nincs minden veszve. Megtaláltuk azokat az alapokat, amikre újra lehetett építkezni. A régi kedves időtöltéseink mellett újakat is találtunk, újra elkezdtük élvezni az egymással töltött időt. Férjem sikeresen leszokott a függőségéről, lelki és szexuális életünk is teljes. Köszönjük Klárának, hogy fogta a kezünket és segített nekünk rájönni, hogy egy megcsalás után, sok mindent átgondolva, sokkal magasabb szinten lehet folytatni egy párkapcsolatot.

Katalin és Imre, 43


Feleségemmel tízévnyi házasság után robbant ki hirtelen egy súlyos válság. Kapcsolatunk már évek óta terhelt volt az elhallgatott, elfolytott sérelmek, egymással meg nem osztott vágyak és igények által. Az egzisztenciateremtés, a gyereknevelés, a szülői szerep elnyomta a köztünk lévő férfi-nő viszonyt, amely így egy prűd, vágytalan kapcsolattá silányult. Nálunk a feleség volt, aki más férfiak felől keresett megerősítést, önbizalom növelést nőisége, vonzereje visszaszerzéséhez. Ma az internet könnyű ismerkedést kínál, hamar elcsábul, aki el van keseredve. Mire megtudtam, hogy egy ideje társkereső oldalakon keresgél, már a házasságunk forgott kockán. Ekkor kerestem fel Önt kétségbeesetten, és gyakorlatilag reményt vesztetten.

Feleségem annyira bízott az új útban, amit választott, hogy a máskor oly hasznos kitartása itt most erős falat emelt közénk. Nehezen indultak be az első beszélgetések Önnel és kezdetben nem is látszott, hogy bármi hatása lenne. Feleségem alapvetően érzelmi téren zárkózott, de az ön szavai, a felépített témák, amiket együtt átbeszéltünk elgondolkodtatták. Ön mindig azt erősítette, azt kereste bennünk, ami összeköt és ami jövőt adhat nekünk. Engem a sérelmeimtől, a vádaskodástól kellett megszabadítani és ezt Ön jól mérte fel. Mindkét félnek a maga leckéjét kell megtanulnia, és ebben éreztem én segítséget Öntől.

Két borzasztó nehéz hónap után a helyzet elkezdett változni, elkezdtünk közeledni. Jó félév kellett ahhoz, hogy újra nő-férfi viszony legyen köztünk és fel kellett építeni magunkat. Ez csak a bocsánatkérés/megbocsátás által kezdődhetett el és tudatos odafigyelést igényelt. A legnehezebb a bizalom újraépítése egymás iránt.

A kapcsolatunk annyira felfrissült, megerősödött, mint azelőtt sosem. Szexuális életünk mindkettőnk egybehangzó értékelése szerint hatalmasat fejlődött, ezen minden alkalommal, mikor együtt vagyunk nem győzök csodálkozni :-) Azt azért egy éve nem hittem, hogy bennünk ennyi minden van még egymás iránt!

Ő nem győzi hangoztatni, milyen szerencsés velem, hogy kitartottam mellette. Neki elsősorban magával volt problémája és bánja, hogy ilyen módon próbálta megoldani, de nem hitte, hogy én mellette állnék. Persze nekem is változnom kellett, most mindent megbeszélünk, nem hagyunk dolgokat elmérgesedni magunkban és így tervezzük ezt a jövőben is.

Velünk az azóta elmúlt 2 évben csupa jó dolog történt, úgy tűnik sikerül fenntartanunk egy más dimenziójú kapcsolatot, ahol egymásra nagyon figyelünk és keressük a másik kedvét. A vitás dolgokat mindig azonnal megbeszéljük és ez nekem nagyon jó változás.

Szeretném újra megköszönni Önnek, amit értünk tett, abban az időben nekem nagyon sokat jelentett!

Mégegyszer köszönet mindenért, reméljük többször nem szorulunk segítségre, ha mégis, tudjuk kihez kell fordulni :-)

Szeretettel, Zalán

Zalán és Klaudia, középkorú pár


Fiatal korom ellenére azt gondoltam, hogy elég érett leszek tartós párkapcsolatban élni. Megtaláltam életem párját, innentől minden a legnagyobb rendben lesz.

Ma már tudom, hogy tévedtem és rengeteget hibáztam. A kimondatlan szavak, tisztázatlan érzések, valamint szokások fokozatosan ékelődnek be a pár életébe, elválasztva őket egymástól.

A kérdés, hogy a párterápia hogyan tud segíteni?

Megértéssel, türelemmel, és a nemek közötti érzelmi különbségek objektív feltárásával.

Elbeszéléseinkből kiindulva Klára körbejárta melyek azok a területek, ahol oldani kell a feszültséget. Néhány alkalom után már éreztük, hogy kommunikációnk fejlődik, és higgadtan ki tudjuk fejezni érzéseinket, tudunk beszélni félelmeinkről.

Egyedüllétre volt szükségünk, mindkettőnknek, ezért a próba különélés mellett döntöttünk. Klára erre a helyzetre is remek ötletekkel szolgált, hát kipróbáltuk azokat.

Voltak jó pillanataink, így könnyebb volt a találkozás/beszélgetés “semleges területen”, mint otthon, azonban áttörés nem történt.

Ahogyan haladtunk előre a terápiával felismertük, hogy nagyon távol kerültünk egymástól, a közös cél elhalványult és a párkapcsolat lezárása felé indultunk. Nem a vita és a harag feszített szét minket, hanem tiszta fejjel hoztunk döntést mindketten.

A párterápia által megtapasztaltam milyen a döntésig vezető út, felismertem az ok-okozati összefüggéseket, valamint megértettem tetteim és viselkedésem következményét a kapcsolatban.

Kellemes élményekkel távoztam Klárától minden egyes alkalommal, és úgy érzem hasznos ismereteket szereztem a jövőmre nézve.

Én már tudom kihez fordulok segítségért, amikor párkapcsolatom kibillen a középpontból.

Tamás, 29


Klárával 2009-ben találkoztam először, mikor minden előzetes jelek nélkül összeroppantam.

Sok-sok dolgot magamba zártam kb. 16 éven keresztül, amit azt gondoltam, hogy erős lányként, később nőként egyedül is meg tudok oldani.

Klárával való találkozásomig azt gondoltam, hogy mindenki hisztizik, akinek pszichológusra van szüksége.

De be kellett látnom, hogy tévedtem, azóta Klárát már sok jó barátomnak ajánlottam.

Klára érthetően, logikusan elmagyarázta mindig nekem, hogy amit érzek, teszek, az teljesen normális.

Nem foglalt állást, és mindig emlékezett életem szereplőire. Segített elfogadni, megérteni dolgokat, de nem avatkozott az életembe, nem mondta meg, hogy mit tegyek, csak vagy rávezetett, vagy ajánlott lehetőségeket.

Toleránsabb lettem általa mások és magam felé.

Tőle hallottam először, olyat, amit más lelki problémákkal foglalkozótól még soha: "azt hiszem, hogy végeztünk Anna, ha gondolja szívesen látom bármikor, mikor problémája van, de jelen pillanatban nincs szüksége tovább a segítségemre"

Köszönöm!

Anna :-), 28


Férjemmel már a válópert fontolgattuk, főleg én! Képtelen volt megérteni, miért vagyok boldogtalan, én meg azt, hogy miért nem érti ezt meg. Nem tudtunk veszekedés és kiabálás nélkül 2 szót sem beszélni. A gyerek kettőnk között őrlődött, minden szétesőben volt. Ekkor egy barátnőmtől megkaptuk Klára elérhetőségét.

Nagy nehezen rávettem a technokrata férjemet, hogy menjünk el terápiára. Eljön, - mondta, - de nem hisz semmilyen humbukban!

Elmentünk, beszélgettünk, visszavágytunk! A 3-ik, 4.-ik találkozás után elkezdtük érezni, hogy mintha toleránsabbak, megértőbbek, türelmesebbek lennénk egymáshoz. Aztán már annyira hiányoztak a beszélgetések Klárával, hogy alig vártuk a terépia napjait. Később sokat derültünk azon, hogy mindketten úgy éreztük, mintha Klára az én / a férjem oldalán áll volna egy-egy kérdésben, holott soha nem foglalt állást! És ez így volt ideális!

Ennek talán már több mint 4 éve! Azóta "békében" élünk, mert tudjuk, hogy szeretjük egymást, és együtt akarunk élni. Ha összezördülünk, és valamit egymás fejéhez akarnánk vágni, a mai napig le tudjuk szerelni a másik harciasságát:

- Emlékszel, Klára ezt-és ezt mondta, Kláránál erről beszéltünk, stb.

A lényeg: Klára a mai napig életünk része, holott már régóta nem is járunk terápiára!

Kívánom minden párnak, aki bajban, - nagy bajban van- hogy legyen egy ilyen KLÁRÁJA!

Hálásan köszönjük:

Ági, János(Géza)


Téves képzettel éltünk a párterápiával kapcsolatban, miután az én agyamban az él, hogy inkább hasonlít egy szembesítéshez, mint egy kedélyes elbeszélgetéshez. Igazából kellemesen csalódtunk miután egy megnyugtató helyen zajlott a párterápia és maga a metodika is humánus, illetve összeszedett volt. Élénken él emlékemben az a momentum is, hogy a párterapeuta emberségesen bánt mindkét féllel és oly módon próbálta rendezni a két fél viszonyát hogy az cseppet se legyen kellemetlen. Összességében pozitív s véleményünk mind a párterápiáról, módszerről, mind a párterapeutáról aki segített megőrizni a méltóságunkat.

Üdvözlettel:

Rita ( 33 ) és Antal ( 33 )


Klárát 2011 februárjában kerestük fel párterápia keretében (szakítás után és újra-összejövetel előszobájában, azzal a célzattal, hogy választ kapjunk az elköteleződés előtt arra, hogy összeillünk-e a párommal, illetve a hogyan lehet a konkrét párkapcsolati problémákat kezelni).

Klára nagyon profi módon és gördülékeny módon bonyolította le ezeket a (távolról sem könnyű) beszélgetéseket, illetve a beszélgetésekhez kapcsolódó párkapcsolati tanácsadás részt. Sikerült új oldalról megvilágítani a problémákat és utólag hasznosnak bizonyult javaslatokat kaptunk a problémák kezelésére. Külön kiemelendő, hogy teljes elfogulatlansággal kezelt minket (a páros beszélgetéseken), nemcsak női, hanem férfi szemszögből is tárgyilagosan mérlegelte a helyzetet. A párterápia összességében pozitív élmény volt és hasznosnak bizonyult, nagyrészt Klára személyiségének és szakmai felkészültségének köszönhetően.

Olivér ( 31 )


A párterápia során nagyfokú empátiát éreztem, ami könnyebbé tette a megnyílást ebben a szokatlan helyzetben, amikor az ember ilyen jellegű segítséget vesz igénybe. A doktornő ügyesen feltett, rávezető kérdésekkel terelte a gondolatainkat a megoldás felé, teret engedve ezáltal az önálló felismeréseknek a készen kapott válaszok helyett.

Bernadett ( 31 )


Ami a múlt év történését illeti: a család a teljes széthullás küszöbén és ezzel párhuzamosan a "velem ez soha nem történhet meg" szituációval szembesült, amikor egy 15 éves párkapcsolat a felbomlás küszöbére került. Végső elkeseredésemben jutottunk oda, hogy megpróbálunk külső segítséget kérni valakitől akiben bízunk és utolsó reménységünk van, mert már nem tudtunk egymással indulat nélkül és bizalommal beszélni, a gondjainkat megtárgyalni. A döntésünk tökéletes volt, mert a foglalkozásokra járva mindketten szembesültünk saját hibáinkkal és az évek óta halmozódó kimondatlan feszültségek, sérelmek végre kibeszélésre kerültek és ugyan iszonyatos, félelmekkel teli hónapok után, de végre visszaállt a családi béke. Bennem persze néha-néha, egyre ritkábban felidéződik a rettenet amit a családom elvesztésének rémképe okozott. Remélem soha nem kerülünk hasonló helyzetbe. Azt hiszem ezt a problémát saját erőnkből nem tudtuk volna már megoldani a köztünk feszülő idulatok miatt. Örökre hálásak vagyunk a segítségért, hogy továbbra is egyben a család.

Dr. M. K és családja (37)


Az utolsó mentsvár volt, hogy megkerestük önt. Én már nem bíztam abban, mi még férjemmel egy párt alkotunk valaha. Ön tudta azt a pluszt adni amiért a férjem változott én irányomban. Talán én is jobban el tudom engedni a "dolgokat".

Amint önnek elmondtunk, az életünk rossz irányba terelődött, nem voltunk kitartóak. Férjem megcsalt ki tudja hányszor! Hazudott, megalázott. Tudom minden okkal történik, csak az a baj ezzel,hogy olyan mély sebeket ejt az emberen ami nem tud begyógyulni, aztán meg fel- fel szakad akkor is ha már úgy néz ki, hogy rendben mennek a dolgok. A hazugság a megtévesztés azért veszélyes, mert vele szembe mindannyian védtelenek vagyunk.

Sok jó dolog történt velünk az önnel való találkozásunk óta. Sok figyelmességet kapok, minden téren. Sok jó dolgot csináltunk együtt, sok jó kirándulásokon vagyunk túl. Minőségében is jobb kapcsolatot sikerült létrehozni. Most úgy érzem kerek az életünk. Vannak hullámvölgyek,eddig jól kijöttünk belőle! Lehet, hogy azért esnek időnként teljesen szét a dolgok körülöttünk, hogy legyen módunk újra összerakni őket, de úgy hogy a részek jobban illeszkedjenek egymáshoz. Talán most sikerült!

Kedves Klára! Kívánom, hogy minél több "eltévelyedett" kapcsolatot tudjon párterápiával rendbe hozni.

Viktória ( 48 ) és Lajos ( 49 )


PostHeaderIcon Referencia

Több éve rendelek magánpraxisban, ahol egyéni pszichológiai tanácsadást, pár,-és családterápiát végzek.

1995 óta dolgozom pszichológusként az Iránytű Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában Módszertani Központban, ahol pszichológiai tanácsadást vezetek.

Önismereti és konfliktuskezelő tréningeket tartok a XIII. kerület középiskoláiban. A Vízöntő Klub baba-mama játszóházát irányítom. Egy időben iskolapszichológusként is tevékenykedtem.

Évekig oktattam lélektant felnőttoktatás keretében.

A wellnessc@fe pszichológus szakértőjeként tevékenykedem.

A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Családterápiás Egyesület tagja vagyok.