Legfrissebb hírek

Párterápia Budapesten és Szigetszentmiklóson

Budapesti praxisom után már Szigetszentmiklós központjában is elérhető magánrendelésem.

Bejelentkezés: +36 30 374 7495
_________________

VÉLEMÉNYEK - ÚJ!
_________________

Új cikkekkel bővült az oldal!

  • Unod, hogy a pasik folyton prédának tekintenek? Netán komoly kapcsolatra vágysz, mégis egyéjszakás kalandokba sodródsz? 
  • Bosszant, ha a Kedvesed más nőket is megnéz? 
  • Pénzügyi gondok terhelik a kapcsolatotokat? 
  • Ötleteket keresel, hogy mivel lephetnéd meg Kedvesed Valentin napkor?
  • Netán egyszerűen csak rátok fér egy kis "tavaszi nagytakarítás"? 

Az "Írásaim" rovatban hasznos tanácsokat találhattok, amelyek segíthetnek a párkapcsolati problémák megoldásában.

Kapcsolat
an image
Budapesten:

A belvárosban rendelek.

Szigetszentmiklóson:

Szigetszentmiklós központjában is elérhető magánrendelésem.

_________________

VÉLEMÉNYEK - ÚJ!
_________________
Bejelentkezés: +36 30 374 7495
e-mail:
geistk@freemail.hu


Tudtad, hogy az emberek, több mint 60 százaléka kellemetlenül érzi magát, ha erotikus fantáziáit, szexualitással kapcsolatos érzéseit szavakba kell öntenie? Pedig kimondott vágyaink sokkal mélyebbé és meghittebbé tehetik a kapcsolatot.

Gyakran eszedbe jut, hogy jó lenne vágyaidat és erotikus fantáziáidat elmondani partnerednek, de a megfelelő pillanatban elbizonytalanodsz? Nem csoda, hiszen az emberek nagy része így van ezzel. Az erotikus beszéd módszerének kidolgozói szerint, a megfelelő módon kimondott vágyak, érzések afrodiziákumként (szexuális vágyserkentőként) hatnak a kapcsolatban. A férfiak izgatónak találják az érzések által túlfűtött női hangot. Gondoljunk csak a telefonszexre! S a nők vágyait is felkelti egy kellemes orgánumú férfi hang.

Sokan azt gondolják, hogy a szeretkezés alatti beszélgetés a fantáziák megosztásából vagy gátlástalan “szaftos” kifejezések használatából áll. Pedig a repertoár ennél sokkal bővebb.

Öntsd szavakba vágyaidat!

Az erotikus beszélgetésben fontos a spontaneitás! Az ilyen beszélgetés a szeretkezés alatti élményekre, saját érzékeinkre és a partner által átélt érzésekre fókuszál. Ne próbálj erőlködni, hogy valami “szexit” mondj partnerednek. Ennél sokkal fontosabb, hogy kifejezd élvezetedet és örömödet a partnered felé, miközben őt is erre bátorítod. Ha görcsösen azon töröd a fejed, hogy mit kellene mondanod, a szellemi erőfeszítés megakadályozza, hogy önfeledten átadd magad a pillanatnyi gyönyörnek. Inkább figyelj a látványra, hangokra, ízekre és illatokra valamint a testedben átélt kellemes érzésekre. Ha őszintén ki tudod mondani: “Milyen jó érzés!”, az sokkal izgatóbb partnered számára, bármilyen “szaftos” kifejezésnél. Az ilyen szeretkezés alatti megnyilvánulások legyenek nagyon könnyedek. S ha gyakorlatot szerzel, egyre könnyebb lesz ilyen módon megnyilvánulnod.

Kérdezz erotikusan!

Elsőre könnyebb lehet partnered érzései felől érdeklődnöd, mint saját vágyaidat kinyilvánítanod. Érdeklődj, gyengéd, meghitt hangon arról, hogyan esik neki a te érintésed. Partnered testét megérintve két különböző ponton, suttogva megkérdezheted:”Melyik jobb érzés..itt…vagy…ott?”,” Megmutatnád, hogyan érintselek meg?” Az ilyen kérdések nagyon hasznosak. Egyrészt visszajelzést adnak arról, hogy partnerednek milyen kívánságai vannak. Rámutatnak párod különleges vágyaira. Elmélyülhet köztetek a meghittség és intimitás. Megtanulod, hogyan izgathatod fel igazán. Másrészt az ilyen gyengédség és becézés még a “néma” szeretőket is szóra bírja.

Adj visszajelzést!

Szintén nagyon izgató visszajelezni partnered számára, a neked jóleső érintésekről és figyelmét a megfelelő területre irányítani. Egyszerűen is hangot adhatsz örömödnek: “Olyan jólesik az érintésed!”, “Jó veled lenni!”, Kellemes, amit csinálsz!” Vagy megdicsérheted partnered vonzerejét, tapasztalatát. Ez bátorítóan hat és párod hálás lesz érte. Ahogy az óvszerhasználatot is lehet erotikusan kezdeményezni. Mindkettőtöknek kiábrándító lehet a “Hagyjuk abba! Óvszer van nálad?”- felkiáltás. Hidd el, nem fog megtörni a varázs, ha a következőket mondod: “Nagyon felizgattál, gondoskodjunk óvszerről, mielőtt végleg elvesztem a fejem!” vagy “Sokkal jobban el tudnám engedni magam, ha védekeznénk!”

A beszélgetés, meghittség, vágyak szavakba öntése, emberi létünk sajátosságai. Kár lenne a szexualitásból kihagyni azt a lelki, érzelmi dimenziót, ami csak szavak segítségével lehetséges.

Forrás: Bonnie Gabriel :The Fine Art of Erotic Talk c. írása
lovetalk@mindspring.com